Keresés ebben a blogban

2015. augusztus 9., vasárnap

MILKA CHOC&CHOC


Újabb taggal bővült a Milka, amúgy is népes, családja. Ezúttal egy csokibevonatos-krémes sütviel álltak elő. Csak reménykedek benne, hogy ez jobb lesz, mint a legutóbb kósolt "Cake&Choc".


Először nem is tűnt fel, hogy ez egy új termék. A Milkának a kekszeinek és piskótáinak a csomagolása annyira egyforma, hogy azt gondoltam a kerek sütire, hogy a már régóta piacon lévő nápolyi. Jobban megnézve azonban láttam, hogy ez valami más.


Kibontva a már jól megszokott tejcsoki illat fogad minket. Süteményes jellegre egyelőre még semmi jel nem utal.


6 db, egyenként 6 cm átmérőjű és 1 cm vastag csokival bevont korongot találunk. A csokiréteg nem túl vastag, és emiatt a melegben kicsit ragacsosabb is a kelleténél.


Kettétörve láthatjuk, hogy a krém mennyiségét nem vitték túlzásba. Mindössze 19,9%-nyi van benne. Ráadásul, a csomagoláson kihangsúlyozott csokidarabokat sem véltem felfedezni. Sem látványra, sem ízben. Igaz, ebből is csak 4%-nyi van.
Másik nagy problémám, a tésztája. A nem éppen ropogós és minimális mennyiségű csokiréteg alatt piskótatészta rejlik, ami lássuk be nem túl fantáziadús megoldás. És nem is nagyon finom, bár én a piskótakorongokért eleve nem rajongok. Viszont tény, hogy jó puha és kb. ennyi amit méltatni tudok ebben a termékben.
Sajna, ez megint olyan semmilyenre sikerült. Szerintem -bár én ilyet nem ettem-,  a Milka csokihabos piskótatallérjának a továbbfejlesztett változata. Összeragasztottak kettőt és becsokizták. Csak sajna a krém mennyiségét elfelejtették megnövelni. Kár, mert akkor talán valami íze is lenne.

Az eddigi tapasztalataim alapján azt állapítottam meg, hogy a  tésztákban és a gyümölcskrémekben még van hová fejlődnie a Milkának.



A termék pontos megnevezése: Alpesi tejcsokoládéba mártott (31,9%) puha piskóta, kakaós töltelékkel (19,9%) és alpesi tejcsokoládé-darabkákkal (4%)

Összetétel: cukor, búzaliszt, glükóz-fruktóz szirup, tojás, repceolaj, kakaóvaj, sovány tejpor, kakaómassza, glicerin, tejsavópor, burgonyakeményítő, tejzsír, sheavaj, zsírszegény kakaópor, teljes tejpor, szójalecitin, napraforgólecitin,térfogatnövelők, fehérjepor, mogyorómassza, só,xantángumi, aromák

Tömege: 150 g, 6 db sütemény

100 g 470 kcal

2015. július 10., péntek

BOHLSENER MUELHE: GLÜCKIES: GYÜMÖLCSÖS TÖNKÖLYBÚZÁS KEKSZ


Mai nasink nemcsak cuki, de alapanyag-használatát tekintve egészséges is. Emiatt pedig jóval drágább, mint egy átlagos keksz. Most már csak abban reménykedhetünk, hogy legalább finom.



A csomagolásnak határozottan jót tesznek a színes, nagyméretű betűk, melyek a figurákkal együtt vidám hangulatot árasztanak.



Kibontva ennyi sok (46 db) keksszel találkozunk. A zacskón feltüntetett minták mellett még pénzérme és patkó is szerepel a kínálatban. Szinte valamennyi teljesen épen maradt és szépen felismerhető. Jól mutatnak csoporképként, nemde?


Illata eléggé jelentéktelen, viszont az íze annál zseniálisabb. Érződik benne a méz, meg van benne valami gyümölcsös, ami a leírás szerint alma és banánpehely. Inkább az előbbi, mint az utóbbi, de nagyon kellemes. Meglepő módon, amit én csináltam eddig teljes kiőrlésű rozs, meg búza, meg tönkölybúzalisztből annak elég fura, kicsit kesernyés mellékíze volt, ennek viszont nincs. Állaga leginkább a linzerre hasonlít. Nem annyira omlós, de nem is ropogós, mint pl. a háztartásikeksz.

Általában, amit eddig ettem "egészséges, reform" nasi címszó alatt, az nem feltétlenül volt finom. Ez viszont nagyon is az! Aki teheti, ezt mindenképpen kóstolja meg!


Termék megnevezése: Bio gyümölcsös tönkölybúza-sütemény mézzel ízesítve tojás és tej nélkül

Összetétel: teljes kiőrlésű tönkölyliszt 41%, teljes zabpehely, pálmazsír, rizsszirup, gyümölcs 13%: almapor, almalékivonat, banánpehely, méz 7%, rizsliszt, tengeri só, borkősütőpr, sav, kukoricakeményítő, na-hidrogén-karbonát

Tömege: 150 g, kb. 46 db keksz

100 g 479 kcal

Gyártja: Bolsener Muehle, Németország, http://www.bohlsener-muehle.de/



2015. június 25., csütörtök

MEISTER MOULIN COCOA RING: KAKAÓKRÉMMEL TÖLTÖTT PISKÓTAKARIKA


Ma egy igazán trendi nasit mutatunk be.


Mitől trendi? Mind a külső, mind a belső csomagolása telitalálat! Ráadásul a nasi formája, a barna-fehér csoki kombinációja, valamint a sárga tészta és a szintén barna krém összhatása igazán mutatós. Nem lehet nem beleszeretni első látásra.:) Most már csak az íz az, amit ronthat mindezen...



A mini tasakokon még sokkal jobban mutat a minta. Ráadásul praktikus is, így bárhova magunkkal vihetjük. Túlélő elemózsiának tökéletes.



Nem tudom miért, de nekem ez a fánk/mini kuglóf forma nagyon bejön. Így jobban belegondolva piskótában még ehhez foghatót nem láttam.



Illatáért ennyire egyértelműen már nem lelkesedek. Enyhén műanyagos hatást vélek felfedezni. A Yes piskótaszeletet juttatja eszembe. Sajna ez ízben is érződik. Állaga viszont zseniális. A bevonat krémes, a tészta pedig ugyan nem pihe-puha, de nem is az a nagyon tömény változat, valahol a kettő közötti állapot. A töltelék sokat nem tesz hozzá, de nagyon jól mutat!

Annak ellenére, hogy ízben lehetne jobb is, nem sikerült kiszeretnem belőle. Ráadásul tejeskávéval egészen élvezetes. :))



Összetétel:
bevonat: cukor, pálmazsír, zsíros kakaópor 8 %, szójalecitin, aroma
krém: 17,5%: cukor, glükóz-fruktóz szirup, növényi zsír, víz, kakaópor 7%, stabilizátor
tészta: búzaliszt 17%, cukor, tojás, növényi zsír - napraforgó, szója
glazúr: cukor, kukoricakeményítő, növényi zsír, szójalecitin, aroma




Tömege: 4*45 g

Gyárja: Gunz cc., Ausztria, https://www.gunz.cc/


2015. június 23., kedd

HELENA WAFER STICKS: KAKAÓS-MOGYORÓS OSTYATEKERCS


Ma ismét egy nyarat idéző nasit ismerhettek meg. Ezúttal Görögországba utazunk...


Igaz, erről az országról nem a kakaós-mogyorós ostyarúd az, ami először az eszünkbe jut. Mindenesetre nagyon jól mutat a fehér-kék háttér előtt, ráadásul a fémdobozos, hengeres kiszerelés is meglehetősen tetszetős.


Belsejét fóliával légmentesen lezárták, nemcsak holmi celofánburkolatot tettek rá. Garantált, hogy ami belekerült az megőrizte ízét is és az állagát is.



Szép látvány, nemigaz? Illata is meglehetősen gyomornedvébresztő. Az aromazáró megtette hatását, felnyitáskor szinte kirobban a kakaó-mogyoró és a karamellizált ostya ellenálhatatlan kombinációja.



1 db rúd 7,5 cm, körmérete: 4,5 cm. Tésztája egy remekmű. hajszálvékony rétegek vannak egymásra hajtogatva. Ezért óvatosan vegyük ki, nehogy széttörjön. Annyira ropogós, hogy szinte a szánkhoz érintjük és már omlik is szét, rágni sem nagyon kell, magától szétolvad a szájban. Ízében nem ez a kedvenc mogyorókrémem, mert leginkább kakaós és talán enyhén édesebb is, mint kellene. De az ostya annyira tökéletes, hogy ez sem zavar.
Aki találkozik ezzel, feltétlenül kóstolja meg, mert örömteli pillanatok várnak rá!

Összetétel: cukor, búzaliszt 22,5%, pálmazsír, kukoricakeményítő, szárított tejsavó, zsírszegény kakaópor 4%, dextróz, pörkölt mogyoró 2%, sovány tejpor, étcsokoládé 1%, kakaópor 1%, glükózszirup, karamell, tojjáságájapor, aroma, só

Tömege: 400 g

Gyártja, Gunz, Ausztria, https://www.gunz.cc/

2015. június 15., hétfő

TESCO SZÖRNYEK: KARAMELLÁS-KAKAÓS GABONAPEHELY



 Ezek a cuki figurák tavaly október környékén jelentek meg a Tesco saját márkás termékein, elsősorban azokon, melyeket gyerekeknek szánnak. Igyekeztünk minden terméktípusból legalább egyet felsorakoztatni. Majndem sikerült, egyedül a minitölcséres jégkrém maradt le, de később bepótoljuk.
Joghurtból háromféle található: vaníliás, banános és kekszes. Mindegyikhez vannak apró, színes gabonagolyók is.
Szintén háromféle van gabonaszeletből: csokis gabonapehely és gabonagolyó valamint fahéjas gabonapehely szelet. Mindegyik fehér bevonótalpat is kapott.
A legtöbb féle reggelizőpehelyből van: mézes, kakaós gabonapehely és golyó, illetve ez, amit most bemutatunk, a kakaós-karamellás gabonamix.



Meglehetősen nagy kiszerelésben árulják, 450 g-os. És mivel ilyen nagy a zacsija, a rárajzolt szörnyike is eléggé mutatós. Ezen a terméken tud a leginkább érvényesülni a bájos pofija. :))


 Belsejében bézs és sötétbarna mini-párnácskaalakú gabonakészítmény található. (tényleg mini: 1 cm széles/hosszú és 0,2 cm vastag). Tökéletes arra, hogy a gyerek teleszórja vele a konyhát...:)))
Kiborítva a tányérra kicsit olyan, mint a macska vagy kutyaeledel lenne...
Illatában itt-ott felsejlik a tejcsoki, meg némi olajos szag, de alapvetően eléggé semleges.
Állaguk jó ropogós. A kakaóson és a karamelláson is érezni a névadó összetevőt. És ami még pozitívum, hogy egyik sem túl édes.
Szerencsére ez a nasi csak kívülről szörnyű belülről nagyon is szimpatikus!


 Összetétel: teljes kiőrlésű búzaliszt, cukor, búzaliszt, rizsliszt, zabliszt, glükózszirup, tejcsoki 3% (cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, kakaópor, savópor, tejzsír, szójalecitin, aroma), karamellízű krém:3% (glükózszirup, fölözött tej, cukor, hidrogénezett kókuszzsír, só, aromák, emulgálószer), tejszín, kakaópor 1%, sovány tejpor, repceolaj, só, vitaminok


Tömege: 450 g

100 g 387 kcal


Származási hely: Szlovkákia

Beszerezhető: Tesco, 599 Ft



MÉG TÖBB TESCO SZÖRNY:

MINI COIN: VANÍLIÁS-CSOKIS MINI JÉGKRÉMEK

2015. június 11., csütörtök

MEISTER MOULIN: MINI ROLLS RASPBERRY: MÁLNAKRÉMES PISKÓTATEKERCS


 Ezúttal egy igazi nyári könnyed, pihe-puha, gyümölcsös édességet ismerhetünk meg.


Mint a legtöbb Meister Moulin sütemény, ez is citromsárga csomagolást kapott. Azt nem értem, hogy a "Mini Rolls" felirat miért szerepel nagyobb hangsúllyal, mint a maga a termék, de összességében jó ránézni.


Belseje kettős érzéseket kelt bennem. Egyrészt, nem éppen praktikus, hogy a tekercsek nincsenek egyenként becsomagolva, mert így, ha nem fogyasztjuk el rögtön, akkor bizony nagy az esélye annak, hogy kiszáradnak. Másrészt viszont annyira jó vaníliás és málnás illata van, hogy az kárpótol mindenért.


6 db, egyenként 7,5 cm hosszú és 1,5 cm vastag sütink van, melyek jó vastagon meg vannak töltve vaníliás krémmel és egy réteg málnalekvárral. Ízében is ezek dominálnak.Jól összeillik az édeskés krém és a savanykás gyümölcs. A tészta elég semleges, a kakaó csak színezéknek van benne, hogy jobban mutasson benne a fehér és a piros réteg. Az ízénél már csak az állaga jobb. Leginkább az "elnöki tekercs" süteményhez tudnám hasonlítani, aminek a tésztája szinte csak felvert tojásfehérjéből áll. Nagyon könnyed, szinte szétolvad a szájban. A krém sem vajas, nehéz, már-már emlékeztet a frissen felvert tejszínhabra. Ez egy nagyon jól sikerült kombináció!!!
Így utólag, már értem, miért nem vacakoltak a rollnik egyéni becsomagolásával...:))))))


Termék pontos megnevezése: piskótatekercs málna (20%) és vanília (38%) ízű krémmel

Összetevők:
málnatöltelék: cukor, almapüré, citromsav, növényi rost, málnapüré 0,5%, zselésítő, fekete sárgarépa-sűrítmény, aroma, tartósítószer
tészta: pálmazsír, búzaliszt, glükóz-fruktóz szirup, tojás 11,5%, cukor, kukoricakeményítő, aroma, nedvesítőszr, színezőszer, vaj, térfogatnövelők, sovány kakaópor 0,4%, maláta, tejsavópor, só

Tömege: 150 g / 6*25 g

Gyártja: Gunz, Ausztria, https://www.gunz.cc/

MÉG TÖBB MEISTER MOULIN:

CSOKIDARABOS MUFFIN
THE FLINTSTONES KAKAÓKRÉMES SÜTEMÉNY

2015. június 10., szerda

MEISTER MOULIN THE FLINTSTONES KAKAÓKRÉMES SÜTEMÉNY


A "brötchen" a google fordító szerint "konty"-ot jelent. Formáját tekintve leginkább a nálunk ismert buktára hasonlít.


Csomagolása vidám, mind a színét, mind a mintáját tekintve. Ráadásul ezek a hatalmas fényes bucik a kibuggyanó kakaórkémmel is ígéretesnek tűnnek...


Kibontva 4 db külön becsomagolt sütit találunk, melyekről ezúttal már csak a két ősférfi, Frédi és Béni mosolyog ránk.


Kibontva nagyon élesztős és enyhén kakaós illata van. A klasszikus croissantokra ( pl. 7 Days) hasonlít. És, mint látható, a teteje nem annyira fényes, mint a képen, sőt a formája sem hasonlít igazán. 
Az jutott eszembe, hogy a "The Flintstones" névvel én tuti, hogy paleo kajákat adnék el, az most amúgy is trendi. Nyilván erről messziről ordít, hogy nem nélkülözi a búzalisztet, de azért ez engem nem riaszt el attól megkóstoljam:)


Kettétörve is érhetnek meglepetések. A krém egyáltalán nem fog előbukkanni belőle. Egyrészt mert nem annyira folyékony, másrészt, mert nincs túl sok belőle. Ennek hiányát akkor fogjuk értékelni, ha megkóstoljuk, ugyanis nagyon édes, ami a szintén édes tésztával együtt már eléggé élvezhetetlen. Ráadásul sok pluszt nem is ad a végeredményhez, hiszen, bár színében kakaósnak tűnik, ízben ez egyáltalán nem fedezhető fel. 
Önmagában viszont a tészta  puha és kávé vagy tea mellé tökéletes eledel, kár, hogy a krémre nem fordítottak nagyobb gondot.


Összetétel: búzaliszt, margarin, pálmazsírt, víz, só, aroma, cukor, tojás, glükózszirup, természetes élesztő, vaj
kakaókrém (22%): cukor, glükózszirup, víz, pálmazsír, tejpor, kakaó 3%, aroma, kakaóvaj 1,4%, stabilizátor


Tömege: 4*50 g

Gyártja: Gunz, Ausztria, https://www.gunz.cc/



MÉG TÖBB MEISTER MOULIN:

MUFFIN CSOKICSEPPEKKEL
MÁLNÁS VANÍLIÁS MINI PISKÓTATEKERCS

MÉG TÖBB FLINSTONES:
 MINI TEJCSOKITÁBLÁK

2015. május 4., hétfő

CASALI CRISPIES BANANA: BANÁNOS GABONAGOLYÓK TEJCSOKIBAN


Az előbb bemutatott áfonyás gabonagolyónak van egy tesója is, a termékcsalád másik tagja, a tejcsokis-banános változat.


A csomagolás ezúttal sárga színt kapott. Ez is üde színfoltja lehet a polcoknak.


Illatban itt már jobban előjön a gyümölcsös jelleg. Sőt, eléggé intenzív banánözön vár minket. Ugyanakkor a tejcsoki jelenléte is érezhető.


Szerkezete ugyanaz a lyukacsos, puffasztott gabona. Ezúttal azonban a belseje egészen addig rejtve marad, míg ketté nem törjük, hiszen a tejcsokiréteg tökéletes fedést biztosít. Azonban ízben szinte elveszik, egyértelműen a banánaroma a domináns elem ebben a golyóban. A csokirétegnek pusztán annyi szerepe van, hogy ad egy kellmes krémességet a ropogósság mellé, ami az áfonyásnál nem volt jellemző. Viszont ez is savanykás, bár kevésbé, mint a párja.

Összességében ez is nagyon rendben van! Mindent egybevetve - a Casali korábbi termékeit is figyelembe véve-,  messzemenőkig ezek a golyók a legjobban sikerült darabok!
Hozzáteszem, hogy sem a habbanán, sem a kókuszgolyó nem tartozik a kedvenceim közé, így ennek a megállapítása számomra nem volt nehéz feladat.:)

 Összetétel: cukor, tejpor, kakaóvaj, rizsliszt, kakaómassza, kukoricadara, édes tejsavópor, banánpor 10% friss banánnal, aroma, szójalecitin, glükóz-fruktóz szirup, citromsav, só, alma és sárgarépa-kivonat, gumiarábikum

Tömege: 100 g

100 g 481 kcal

Gyártja: Josef Manner & Comp. AG, Ausztria


MÉG TÖBB CASALI:

ÁFONYÁS CRISPIES
ALKOHOLMENTES KÓKUSZGOLYÓK
HABMAJMOK





2015. május 3., vasárnap

CASALI CRISPIES CRANBERRY: ROPOGÓS ÁFONYÁS GABONAGOLYÓK FEHÉR CSOKIBAN


A Casali tavaly, az év második felében, jött ki ezzel az érdekes nasival. Maradtak a golyóknál, de ezúttal a folyékony tölteléket puffasztott gabonára cserélték. . A csomagolása alapján ígéretesnek tűnik. Ez a lila szín egyetlen bolt polcán sem marad észrevétlen.


 Kibontva a tejpor illatát érezzük enyhe gyümölcsös hatással. Kimondottan az áfonyát nem fogjuk felfedezni, de kellemes élményben lesz részünk.


Belül ilyen sok rágcsa vár minket:)) Nem szabályos golyó alakúak, kicsit göcsörtösek és a befedettségük sem 100%-os, a fehér színen átüt a lilás-rózsaszínes belső.


Szerkezete leginkább a puffasztott kukoricára hasonlít: levegős, lyukacsos, de állagban annál sokkal ropogósabb, keményebb. Íze igazán üdítő. Fehércsokis hatás helyett inkább joghurtos jellege van. Eleinte kicsit édes, aztán ahogy szétrágjuk eléggé savanykás. Az intenzív áfonyás ízt nem sikerült felfedeznem, de összhatásában nagyon élvezhető. Vigyázat, nehéz lesz abbahagyni!

A Casali kartondobozízű csokis-habos termékei után ez igazán jó irányvonal! Csak így tovább!!!

Összetétel: cukor, kakaóvaj, rizsliszt, tejpor, tejcukor, édes tejsavópor, teljes kiörlésű búzaliszt, áfonyapor 10% friss áfonyával, aroma, szójalecitin, só, citromsav, alma, feketeribizli kivonat, gumiarábikum, glükóz-fruktóz szirup

Tömege: 100 g

100 g 493 kcal

Gyártja: Josef Manner & Comp. AG, Ausztira, http://maps.casali.at/hu

MÉG TÖBB CASALI:

ALKOHOLMENTES KÓKUSZGOLYÓK
HABMAJMOK
BANÁNOS CRISPIES

2015. március 28., szombat

TUNNOCK'S CARAMEL WAFER: KARAMELLÁS NÁPOLYI TEJCSOKIS BEVONATTAL


A Tunnock's nagy múltra visszatekintő skót édességgyártó, 1890 óta fennállnak. Nincs túl széles termékpalettájuk, de ami van, az igen kedvelt a brit birodalomban.


Ha a csomagolásban arany szín található, az mindig megnyerő. Ezúttal pirossal párosították és csíkokba rendezték. Igazán mutatós. Mindemellett helyett kapott egy fiúcskafej és egy sárkány is.
Van ennek a terméknek étcsokis változata is. Ott az arany színt kékkel kombinálták.


A csomagban 8 db, egyenként 30 g-os nápolyi szelet található. A súlya megfelel a hazai Balaton szeletnek, viszont az könnyebb és nagyobb terjedelmű.


A tejcsokis bevonat nagyon kellemes illatot áraszt, még akkor is ez érvényesül, ha kettétörjük. Pedig ebben az állapotában már a karamellnek is jelentkeznie kéne.


Ami illatból hiányzik, az látványban megvan. 5 réteg ostya között 4 réteg karamelltöltelék található. Sajnos, ízben sem igazán karakteres a karamell, viszont arra jó, hogy az amúgy sem ropogós ostyát még rágósabbá tegye. Konkrétan olyan az állaga, mintha két nappal ezelőtt kinyitották volna és megszikkadt. A csoki finom, de az csak az egésznek az 1/3-át teszi ki, így nem tudja feledtetni azt, hogy ez a termék nem jó választás volt.
Ahhoz képest, hogy a csomagolásra ráírták, hogy 5 millió db-ot adnak el egy héten belőle, elég béna íze van. Fene a gusztusukat! Jobb, ha mi megmaradunk a jól bevált Balaton szeletünkél!


Összetétel: 
karamell 50%: glükózszirup, cukor, cukrozott sűrített tej, szójalecitin, invertcukor-szirup, pálmazsír
csoki 33%: cukor, kakaópor 25%, tejpor 14%, pálmazsír, szójalecitin
ostya: búzaliszt, Ca-karbonát, cukor, kókuszzsír, szódabikarbóna, szójalecitin, só

Tömege: 8*30 g

1 db 134 kcal

Gyártja: Thomas Tunnock Ltd, Skócia