Blogunkban elsősorban a boltok polcairól válogatunk, de ha találunk a témához illő izgalmas receptet, azt is megosztjuk veletek.
Keresés ebben a blogban
2015. augusztus 9., vasárnap
MILKA CHOC&CHOC
Újabb taggal bővült a Milka, amúgy is népes, családja. Ezúttal egy csokibevonatos-krémes sütviel álltak elő. Csak reménykedek benne, hogy ez jobb lesz, mint a legutóbb kósolt "Cake&Choc".
Először nem is tűnt fel, hogy ez egy új termék. A Milkának a kekszeinek és piskótáinak a csomagolása annyira egyforma, hogy azt gondoltam a kerek sütire, hogy a már régóta piacon lévő nápolyi. Jobban megnézve azonban láttam, hogy ez valami más.
Kibontva a már jól megszokott tejcsoki illat fogad minket. Süteményes jellegre egyelőre még semmi jel nem utal.
6 db, egyenként 6 cm átmérőjű és 1 cm vastag csokival bevont korongot találunk. A csokiréteg nem túl vastag, és emiatt a melegben kicsit ragacsosabb is a kelleténél.
Kettétörve láthatjuk, hogy a krém mennyiségét nem vitték túlzásba. Mindössze 19,9%-nyi van benne. Ráadásul, a csomagoláson kihangsúlyozott csokidarabokat sem véltem felfedezni. Sem látványra, sem ízben. Igaz, ebből is csak 4%-nyi van.
Másik nagy problémám, a tésztája. A nem éppen ropogós és minimális mennyiségű csokiréteg alatt piskótatészta rejlik, ami lássuk be nem túl fantáziadús megoldás. És nem is nagyon finom, bár én a piskótakorongokért eleve nem rajongok. Viszont tény, hogy jó puha és kb. ennyi amit méltatni tudok ebben a termékben.
Sajna, ez megint olyan semmilyenre sikerült. Szerintem -bár én ilyet nem ettem-, a Milka csokihabos piskótatallérjának a továbbfejlesztett változata. Összeragasztottak kettőt és becsokizták. Csak sajna a krém mennyiségét elfelejtették megnövelni. Kár, mert akkor talán valami íze is lenne.
Az eddigi tapasztalataim alapján azt állapítottam meg, hogy a tésztákban és a gyümölcskrémekben még van hová fejlődnie a Milkának.
A termék pontos megnevezése: Alpesi tejcsokoládéba mártott (31,9%) puha piskóta, kakaós töltelékkel (19,9%) és alpesi tejcsokoládé-darabkákkal (4%)
Összetétel: cukor, búzaliszt, glükóz-fruktóz szirup, tojás, repceolaj, kakaóvaj, sovány tejpor, kakaómassza, glicerin, tejsavópor, burgonyakeményítő, tejzsír, sheavaj, zsírszegény kakaópor, teljes tejpor, szójalecitin, napraforgólecitin,térfogatnövelők, fehérjepor, mogyorómassza, só,xantángumi, aromák
Tömege: 150 g, 6 db sütemény
100 g 470 kcal
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése