Keresés ebben a blogban

2014. december 18., csütörtök

MONARC MANDEL SPEKULATIUS: MANDULÁS KARÁCSONYI KEKSZ

Hasonló terméket itthon is lehet kapni, a Detki Mese mézes linzereit. Ennek a narancsos-gyömbéres változatáról a blogban is olvashattok. (http://kekszbox.blogspot.hu/2014/12/detki-mese-gyomberes-narancsos-mezes.html). Az Aldis változatban a tésztát mandulával kombinálták.


Ha tartalma is olyan finom, mint amennyire tetszetős a doboza, akkor olyan nagy baj nem lesz. 


Belsejében egy nagy csomagot találunk ezüst papírban. Dícséretes módon a kekszeket aromazárós tasakba zárták, hogy garantáltan frissen maradjanak egészen elfogyasztásukig.


31 db  kekszünk van. Illata elég meglepő, nem kellemes fűszeres mézeskalácsos, hanem kicsit avas,  lisztes. Halványan érződik némi szegfűszeg, de ez nem  intenzív, ínycsiklandó jellegű. Összhatásában inkább sós kekszre emlékeztet.


A kekszek formája nem túl változatos és némelyik formája igen nehezen kivehető. Van szélmalom, apóka, oroszlán. És szerintem van még elefánt és sárkány, de a többi megfejtését mindenkinek a saját fantáziájára bíznám.

1 keksz mérete: 7*4,3 cm, vastagsága: 0,5 cm


Az állaga zseniális. Kicsit grillázsos jellegű, nagyon jól ropog. Az ízével már ennyire nem vagyok megelégedve. Sajnos nemcsak az illatában nem érződnek a fűszerek, az ízében sem. A sót viszont annál inkább, ami egy édes kekszben annyira nem élvezetes.
A mandula jelenlétét nem sikerült megfejtenem. Dekorelemet nem szoktak valaminek a hátoldalára tenni. De ha nem dekorelem, akkor ízfokozóként kéne szolgálnia, de ezt a funkciót sem látha el. Szóval jelenléte teljes mértékben felesleges.

Összetétel: búzaliszt, cukor, növényi zsír, mandula 10%, karamellcukorszirup, fűszerek, só, térfogatnövelők

Tömege: 300 g, kb.31 db keksz

Gyártja: Dietrich Borggreve Zweiback Keksfabrik KG, Németország, http://www.borggreve-kekse.de/




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése