Keresés ebben a blogban

2014. december 5., péntek

DETKI MESE: GYÖMBÉRES-NARANCSOS MÉZES LINZER


Ma ismét egy újonc márka szerepel a blogban: Detki. Régebben nagyon rá voltam kattanva az almás zabfalatkájukra. A "mese" kollekciójukra is felfigyeltem  már. Egyrészt, nagyon szép a csomagolása,másrészt, az alma-fahéj és a narancs-gyömbér ízkombinációkkal nagyot nem lehet tévedni.
Ha jól belegondolunk nagyon ravasz húzás volt ez a Detki részéről, hiszen a magyar népmesék mindenki szívéhez közel állnak, mind olvasva, mind a rajzfilmek által. Semmihez sem hasonlítható figurái és képi világa, valamint Szabó Gyula  mesélő készsége az egésznek feledhetetlen hangulatot kölcsönöz. Arról nem is beszélve, hogy mindezt átszövi a humor.
Szóval, ha ránézünk erre a termékre óhatatlanul feltörnek gyermekkorunk szép emlékei..és hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy lelkesen keressük a kedvenc részeinket a youtubon...:)))




Nem tudom az alkotók ezt eredetileg is így szánták-e, de a 4 fakk közül egyben háton, a többiben pedig féloldalasan vannak a kekszek. Némelyik kicsit viharvert, nem nagyon bírták a szállítással járó zötykölődést.


 A dobozban igen változatosan próbálták kekszformákba varázsolni a népmesék motívumait. Van itt paraszt, kakas, szélmalom...stb. Egyedül az oroszlánt nem értem, hirtelen nem tudtam olyan magyar mesét felidézni, ahol ez központi szereplő lenne...(???)



Ha hasra fordítjuk a kekszeket, itt-ott sötétebb foltokat fedezhetünk fel. Van amelyikben csak egy található, van ahol három is. Ezek lennének a narancsdarabok.

Illata isteni. Aki evett már svéd Pepparkaka-t, az idézze fel emlékeiben, mert ez teljesen ugyanolyan.
Ha megkóstoljuk, azt is érezzük, hogy az íze és az állaga sem tér el északi vátlozatától. A narancsdarabokat akár ki is hagyhatták volna sem illatuk, sem ízük. A narancs aromaként, vagy narancsolaj formájában pedig egyáltalán nincs jelen a tésztában, így gyakorlatilag olyan, mintha ott sem lenne. Ezt leszámítva, mint mézes linzer, megállja a helyét.

Összetétel: búzaliszt, növényi zsír, cukor, méz 7%, barack (???)-narancs kocka 3%, fruktóz-glükóz szirup, alma püré koncentrátum, barack püré koncentrátum, narancslé koncentrátum, glicerol, búzarost, rizskeményítő, pektin, citromsav, aszkorvbinsav, aromák, teljes tojáspor, kandírozott narancs apríték 3%,őrölt gyömbér 2%,térfogatnövelők,ső,fahéj, borkősav,szegfűszeg

Gyártja: Detki Keksz Édesipari Kft., Magyarország- Halmajugra, http://www.detkikeksz.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése