Keresés ebben a blogban

2014. december 5., péntek

ETI CIN NARANCSOS KEKSZ



Ez ismét egy olyan nasi, amelyik mosolyt csal az arcunkra.
Narancsos-zselés keksz. Úgy látszik ez a fajta nasi elég népszerű a törököknél, mert sok édességet gyártó  cégnek van ilyen vagy olyan ízesítésben saját terméke.
Az agyamban végigpörgetten a hazai piacokon volt-e már zselé-linzer kombináció, de nálunk, sőt tőlünk nyugatabbra is  inkább a kérem és tészta, vagy lekvár és tészta párosok ismeretesek. Van  piskótatallérunk, amiben van zselé, de a tésztája teljesen más, és azok csokibevonatot is kaptak.
Egyszóval arra jutottam, hogy sikerült egy igazi újdonságot felfedeznem! Illetve nem most mert kb. két hete már bemutattam a kistesóját, a Halk Tartelettest.  De csak most esett le, hogy ez egy nem mindennapi találmány!
Mint látjuk, "Eti"-nek több esze volt, mert ők megoldották, hogy ne legyen ragacsos a süti teteje. Beborítottkák tortadarával. (Más is hívja a tortadarát "egérkakinak"?)


Mérete is kicsit termetesebb elődjénél. Nagy falat lesz ez a számunkra!
Méretei: 7*7 cm, 1 cm magas, körmérete: 17 cm

Illata nem különösebben intenzív, némi vanília és citrusosság felfedezhető. Annál inkább az íze! Határozottan a narancs a domináns. A keksz kellemesen omlós.Mint írtam, a tortadara pusztán praktikus szerepet tölt be. Meg ropog...

Határozottan imádnivaló! A barackost is nagyon ízlett, de ez még azt is lekörözi!
 
Összetétel: keksz: 60%: búzaliszt, növényi olaj,térfogatnövelő, glükóz-fruktóz szirup, 17,6 % narancs gyümölcshúsa,cukor,természetes narancs aroma,pálma,szója, napraforgó olaj,kakaó 3%

Tömege: 351 g: kb. 12 db keksz

Gyártja: Eti, Törökország,http://www.etietieti.com/en/products.aspx?mainId=1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése