Keresés ebben a blogban

2014. december 18., csütörtök

HOCH FUN-FOOD: WILD PIRATES ESSPAPIER FIGUREN: KALÓZ FIGURÁK OSTYÁBÓL


Ma egy igazán érdekes, és itthon kevésbé ismert nasival ismerkedünk meg, ez pedig az esspapier. Németeknél nagyon elterjedt, több márka is van belőle.
Mint, ahogy írtam a címben, az esspapier ostyából van. Első ránézésre süti- vagy hobbikelléknek tűnhet,de nem!




A zacskója igazán figyelemfelkeltő. Mind a formai, mind a színvilága igen gazdag. Ahhoz képest, hogy mindössze 14 g, tehát kb. 1,5 soronyi átlagos csokinak felel meg, eléggé nagy a kiterjedése. 1,5 dkg és 110 figurát tartalmaz!!! Ebből gondolhatjuk, 1 db mennyire pihekönnyű!



6 figuránk van: halálfej, rák, cápa, hajó, horgony, ágyú és polip. Mindegyikből van citromsárga, világoskék,szürke és rózsaszín.
Illata elég érdekes; avas olaj és némi gyümölcs keveréke.
Állaga sem sokkal biztatóbb:((( A szerint, melyik szimpatikus nekünk, választhatunk a szivacs és a hungarocell között.  Ízében sem lesz sok örömünk. A rózsaszínben némi epres ízt felfedeztem, a citromos a felelős az avas szagért, annak az ízén is érződik, amúgy utóízben némi citrom felsejlik, a kékbe is tettek valamilyen gyümölcsaromát, a szürke meg eléggé semleges. Közös jellemzőjük, hogy édesek. Ha nem rágjuk, csak a nyelvünkre tesszük és hagyjuk, hogy elolvadjon, akkor jobban előjön az íze.

Ez megint az a termék, ahol a dizájn az elsődleges, nem az íz. Jópofaságnak elmegy, de élvezeti értéke nem sok van!

Összetétel: keményítő, áztatott keményítő,kurkuma, céklalé,karamell szirup, aroma, aceszulfám  K, szaharin, indigo kármin, növényi szén

Tömege: 14 g, kb. 110 db

Beszerzési hely: Kik Textil, 290 Ft

Gyártja: Hoch GmbH, Németország-Bürgstadt, http://www.hoch-oblaten.de/index.php?lang=en

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése