Keresés ebben a blogban

2014. december 18., csütörtök

BAMBI: YO D'ORO: TEJSZÍNES-TÖRÖK MOGYORÓS



Ma folytatom a korábban megkezdett szerb nasik bemutatását egy igazán szép kivitelezésű nápolyival. Ennek a terméknek a kapcsán azon tűnődtem, hogy, míg itthon álló zacskóba csomagolják a nápolyit és többnyire kockára vágják (szinte mindegyik magyar márka ilyen: Győri, Urbán, Fordor...stb), addig más országokban (pl.szerbeknél, szlovákoknál...stb) illetve egyéb nyugatiaknál is (pl.Manner) ez a hosszúkás forma az elterjedt.
Szerintem ez sokkal elegánsabb megoldás, és a nápolyiknak is jót tesz, mert nem nyomják agyon egymást, ezáltal az egyes darabok épek és szépek maradnak.


 Másik gondolat, ami megfogalmazódott bennem, hogy ez a kétszínű krémmel megtöltött nápolyi a 21.század találmánya, sőt az elmúlt néhány évé.



Kibontva nagyon kellemes mogyorókrém illat lengi be a teret.
A zacskóban 16 szelet van, melyek egyenként 9*2,5 cm-esek és 1,3 cm vastagok. 4 lapból áll, és bár kicsit halványabb, mint a képen, de nagy meglepetés nem ér minket.




Íze legalább olyan finom, mint az illata, bár nem annyira intenzíven mogyorós. A tészta könnyed és ropogós, nem olajos és nem nyers ízű.
A krémben kellően elkeverték a cukrot és ezáltal nem serceg a fogunk alatt.
Egy hajszállal édesebb a kelleténél, de alapvetően nemcsak látványban, de ízben is rendben van!




Összetétel: cukor, búzaliszt, nem hidrogenizált növényi zsír, fehérjepor,kukoricakeményítő, sovány tejpor 1%, szójaliszt, mogyoró 0,8%, zsírszegény kakaópor, só,szójalecitin, természtes tej aroma, térfogatnövelő

Tömege: 200 g, 16 szelet nápolyi

100 g 516 kcal

Gyártja: Bambi, Szerbia, http://www.bambi.rs/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése