Keresés ebben a blogban

2015. március 28., szombat

TUNNOCK'S CARAMEL WAFER: KARAMELLÁS NÁPOLYI TEJCSOKIS BEVONATTAL


A Tunnock's nagy múltra visszatekintő skót édességgyártó, 1890 óta fennállnak. Nincs túl széles termékpalettájuk, de ami van, az igen kedvelt a brit birodalomban.


Ha a csomagolásban arany szín található, az mindig megnyerő. Ezúttal pirossal párosították és csíkokba rendezték. Igazán mutatós. Mindemellett helyett kapott egy fiúcskafej és egy sárkány is.
Van ennek a terméknek étcsokis változata is. Ott az arany színt kékkel kombinálták.


A csomagban 8 db, egyenként 30 g-os nápolyi szelet található. A súlya megfelel a hazai Balaton szeletnek, viszont az könnyebb és nagyobb terjedelmű.


A tejcsokis bevonat nagyon kellemes illatot áraszt, még akkor is ez érvényesül, ha kettétörjük. Pedig ebben az állapotában már a karamellnek is jelentkeznie kéne.


Ami illatból hiányzik, az látványban megvan. 5 réteg ostya között 4 réteg karamelltöltelék található. Sajnos, ízben sem igazán karakteres a karamell, viszont arra jó, hogy az amúgy sem ropogós ostyát még rágósabbá tegye. Konkrétan olyan az állaga, mintha két nappal ezelőtt kinyitották volna és megszikkadt. A csoki finom, de az csak az egésznek az 1/3-át teszi ki, így nem tudja feledtetni azt, hogy ez a termék nem jó választás volt.
Ahhoz képest, hogy a csomagolásra ráírták, hogy 5 millió db-ot adnak el egy héten belőle, elég béna íze van. Fene a gusztusukat! Jobb, ha mi megmaradunk a jól bevált Balaton szeletünkél!


Összetétel: 
karamell 50%: glükózszirup, cukor, cukrozott sűrített tej, szójalecitin, invertcukor-szirup, pálmazsír
csoki 33%: cukor, kakaópor 25%, tejpor 14%, pálmazsír, szójalecitin
ostya: búzaliszt, Ca-karbonát, cukor, kókuszzsír, szódabikarbóna, szójalecitin, só

Tömege: 8*30 g

1 db 134 kcal

Gyártja: Thomas Tunnock Ltd, Skócia



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése