Keresés ebben a blogban

2015. március 27., péntek

QUICKBURY MINI COOKIES: TEJCSOKIS KEKSZ

Csak a nyuszi miatt került be ez a keksz a blogba, egyébként a sima csokitalpas kekszeket annyira nem szeretem, főleg, ha nem is vajjal készülnek és tejcsokisak. Bár a Quicbury, mint márkaújdonság, talán érdekes lehet.


A Quicbury német cég, annak ellenére, hogy a neve alapján britnek gondoltam. Bár ez így nincs leírva, de valószínű, a nevét a gyár székhelye, Quickborn ihlette.
Ha megnézzük a termékeiket, sok eredetiséget nem találunk bennük. Egyedül a "Brownies" változataira csillant fel a szemem. Ezt a kókuszos-csokisat szívesen megkóstolnám. (http://www.quickbury.de/products/cakes.html)



Nagy meglepetések nem érnek minket, ha kinyitjuk. Sok apró kekszet találunk, melyeken a csokibevonat, a nem túl masszívra készített állaga miatt, eléggé képlékeny. Illatát töményen a vaníliaaroma határozza meg. Mint ahogyan az ízét is, mert a kekszet eléggé semlegesre készítették, a csokinak pedig csak az 1/3-a kakaó, de az sem tud kibontakozni a túlzott mértékű vaníliaaroma diktatórikus jelenléte miatt. Egy előnye van, hogy a sült tészta legalább ropog.


Összetétel:
keksz: búzaliszt, növényi zsír, cukor, glükóz-fruktóz szirup, víz, folyékony tojás, ammónium-hidrogénkarbonát, aroma,só, béa-karotin

csoki 26%: cukor 50%, kakaómassza 35,5%, kakaóvaj 11,5%, tejzsír, szorbitán-trisztearát, szójalecitin, vanilin

Tömege: 125 g

100 g 493 kcal

Gyártja: Jens Schleicher GmbH, Németország-Quickborn


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése