Keresés ebben a blogban

2015. március 5., csütörtök

CHIPS AHOY! CRISPY CHOCO CARAMEL: CSOKI- ÉS KARAMELLDARABOS KAKAÓS KEKSZ


 A Wikipédia szerint Amerikában az Oreo után ebből a kekszből adnak el a legtöbbet.
Itthon eddig csak a Milkával kombinált változata volt elérhető, de most már be lehet szerezni az angol és amerikai nasikra specializálódott boltokban.


Csomagolása igen megnyerő, a türkizkék szín egyből odavonnza a tekintetet.


Az oldalán a reklámokból ismert sütifigurák találhatók. Érdemes megnézni leaglább egyet, mert kiderül, hogy az első ránézésre cukiságok bizony eléggé rosszcsontok.
Az itt csatolt videon 4 reklámot fűztek össze.




Illatáról nekem elsőre a kókusz jut eszembe, de mit is keresne az egy csokis-karamellás kekszben. És egyébként a leírás szerint sincs. Jobban beleszippantva valóban a kakaópor is felfedezhető.


12 db 6,5 cm átmérőjű és 1 cm vastag kekszünk van. Aki azt gondolná, hogy a sárga foltok a karamellák, téved, ugyanis az kukoricapehely. A karamell krokant formájában van benne, de mivel majdnem olyan színű, mint a tészta, nehéz előkeríteni őket.


 Állaga az amerikai csokicseppes kekszeknél oly megszokott kicsit száraz, majd szájban ragacsos masszává összálló, enyhén fogbaragadós fajta.Ami elsőre feltűnik -akárcsak az Oreonál-, hogy sós. De nem kicsit! Legalábbis a hazai kekszekhez képest jelentősebb mennyiséget tartalmaz. Ha ráharapunk egy-egy csokidarabkára némileg enyhíti ezt a problémát, meg a sok ropogós elem is megpróbálja elvonni róla a figyelmet, de azért érezni. A karamelldarabkák nem tudnak érvényesülni, mert ízben egyáltalán nem jelentősek. Azt meg hogy azok ropognak-e vagy a kukoricapelyhek, nehéz eldönteni. Ha meghökkenésen túljutottunk, a fűszerezésen túl a tésztára is tudunk koncentrálni. Engem leginkább a zabpelyhes kekszekre emlékeztet. Van egy karakteres, kicsit nyers gabona íze.

Kíváncsi lennék, hogy eszik ezt az amerikaiak, kennek-e rá mogyorókrémet, vagy juharszirupot, vagy mindkettőt...(???)
Az Oreoban legalább ott volt a vaníliás krém, ami édes. De itt semmi sincs!!!

A keksz facebook oldalán, hogyan érdemes leginkább enni, ilyen okos válaszokat adtak:

"egyedül, otthon."
"a szánkkal"
"colába, vagy sörbe mártogatva"
"tejjel"
"még több Chips Ahoy-jal"
"mikróban ráolvasztott habcukorral"
"csokifagyival"
"tejszínhabbal"

 Döntse el mindenki, melyik a legjobb út, számomra az, hogy soha többé nem veszek ilyet:)))


Összetétel: búzaliszt, cukor,pálmazsír, kakaómassza, kukoricapehely, búzapehely, kakaóvaj, ammonium-hirdogén karbonát és szódabikarbóna, zsírszegény kakaópor, só, mandula, aromák, tejpor, tejzsír, szójalecitin, édesített sűrített tej, árpaszirup

Tömege: 168 g, 12 db keksz

1 db 70 kcal

Gyártja: Nabisco-Mondeléz International


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése