Keresés ebben a blogban

2014. december 20., szombat

WEISS LEBKUCHEN HERZEN: SZÍV ALAKÚ TÖLTÖTT PUSZEDLI

A Tesco töltött csillagpuszedlijeit már bemutattuk. Az nagyon jól vizsgázott, így óhatatlan, hogy azt vesszük viszonyítási alapként.


A csomagolását itt sem vitték túlzásba, bár kétségtelen, hogy ezek a duci szívek nagyon gusztán néznek ki.


A zacskón is látszik, hogy a tartalom jól kitölti, pedig ha kinyitjuk, akkor azt kell látnunk, hogy csak 11 db sütink van.


Illatát leginkább az étcsoki és a sárgabarack határozza meg. Fűszereket egyelőre nem lehet felfedezni, ami egy puszedlinél azért eléggé nagy hiányosság.



Akárcsak az illatában, az ízében sem jelennek meg a fűszerek. Se fahéj, se gyömbér, se szegfűszeg:((
A mézről már nem is beszélek, bár alapvetően ez nem mézes puszdli. Ettől függetlenül nem rossz. Sőt a baracklekvár zseniális, abszolút házi készítésű benyomását kelti. Jól passzol hozzá az étcsoki és a tészta is kellően puha. Mint barackos-csokis sütemény ez teljesen rendben van, csak éppen puszedlinek ne nevezzük.

Tömege: 150 g, 11 db. sütemény

Termék pontos megnevezése: Étcsokoládéba 21% mártott puszedli sárgabarackos töltelékkel 28%

Összetétel: glükóz-fruktózszirup, búzaliszt, cukor, szárazon préselt sárgabarack, kakaómassza, karamell szirup, kakaóvaj, térfogatnövelők, tiszta vajzsír, citromsav, pektin, fűszerek, szójalecitin, só, termézsetes aroma

Kakaótartalom min. 46%

100 g 348 kcal

Gyártja: Max Weiss Lebkuchenfabrik Neu-Ulm GmbH, Németország

2014. december 18., csütörtök

BAMBI: YO D'ORO: TEJSZÍNES-TÖRÖK MOGYORÓS



Ma folytatom a korábban megkezdett szerb nasik bemutatását egy igazán szép kivitelezésű nápolyival. Ennek a terméknek a kapcsán azon tűnődtem, hogy, míg itthon álló zacskóba csomagolják a nápolyit és többnyire kockára vágják (szinte mindegyik magyar márka ilyen: Győri, Urbán, Fordor...stb), addig más országokban (pl.szerbeknél, szlovákoknál...stb) illetve egyéb nyugatiaknál is (pl.Manner) ez a hosszúkás forma az elterjedt.
Szerintem ez sokkal elegánsabb megoldás, és a nápolyiknak is jót tesz, mert nem nyomják agyon egymást, ezáltal az egyes darabok épek és szépek maradnak.


 Másik gondolat, ami megfogalmazódott bennem, hogy ez a kétszínű krémmel megtöltött nápolyi a 21.század találmánya, sőt az elmúlt néhány évé.



Kibontva nagyon kellemes mogyorókrém illat lengi be a teret.
A zacskóban 16 szelet van, melyek egyenként 9*2,5 cm-esek és 1,3 cm vastagok. 4 lapból áll, és bár kicsit halványabb, mint a képen, de nagy meglepetés nem ér minket.




Íze legalább olyan finom, mint az illata, bár nem annyira intenzíven mogyorós. A tészta könnyed és ropogós, nem olajos és nem nyers ízű.
A krémben kellően elkeverték a cukrot és ezáltal nem serceg a fogunk alatt.
Egy hajszállal édesebb a kelleténél, de alapvetően nemcsak látványban, de ízben is rendben van!




Összetétel: cukor, búzaliszt, nem hidrogenizált növényi zsír, fehérjepor,kukoricakeményítő, sovány tejpor 1%, szójaliszt, mogyoró 0,8%, zsírszegény kakaópor, só,szójalecitin, természtes tej aroma, térfogatnövelő

Tömege: 200 g, 16 szelet nápolyi

100 g 516 kcal

Gyártja: Bambi, Szerbia, http://www.bambi.rs/

HOCH FUN-FOOD: WILD PIRATES ESSPAPIER FIGUREN: KALÓZ FIGURÁK OSTYÁBÓL


Ma egy igazán érdekes, és itthon kevésbé ismert nasival ismerkedünk meg, ez pedig az esspapier. Németeknél nagyon elterjedt, több márka is van belőle.
Mint, ahogy írtam a címben, az esspapier ostyából van. Első ránézésre süti- vagy hobbikelléknek tűnhet,de nem!




A zacskója igazán figyelemfelkeltő. Mind a formai, mind a színvilága igen gazdag. Ahhoz képest, hogy mindössze 14 g, tehát kb. 1,5 soronyi átlagos csokinak felel meg, eléggé nagy a kiterjedése. 1,5 dkg és 110 figurát tartalmaz!!! Ebből gondolhatjuk, 1 db mennyire pihekönnyű!



6 figuránk van: halálfej, rák, cápa, hajó, horgony, ágyú és polip. Mindegyikből van citromsárga, világoskék,szürke és rózsaszín.
Illata elég érdekes; avas olaj és némi gyümölcs keveréke.
Állaga sem sokkal biztatóbb:((( A szerint, melyik szimpatikus nekünk, választhatunk a szivacs és a hungarocell között.  Ízében sem lesz sok örömünk. A rózsaszínben némi epres ízt felfedeztem, a citromos a felelős az avas szagért, annak az ízén is érződik, amúgy utóízben némi citrom felsejlik, a kékbe is tettek valamilyen gyümölcsaromát, a szürke meg eléggé semleges. Közös jellemzőjük, hogy édesek. Ha nem rágjuk, csak a nyelvünkre tesszük és hagyjuk, hogy elolvadjon, akkor jobban előjön az íze.

Ez megint az a termék, ahol a dizájn az elsődleges, nem az íz. Jópofaságnak elmegy, de élvezeti értéke nem sok van!

Összetétel: keményítő, áztatott keményítő,kurkuma, céklalé,karamell szirup, aroma, aceszulfám  K, szaharin, indigo kármin, növényi szén

Tömege: 14 g, kb. 110 db

Beszerzési hely: Kik Textil, 290 Ft

Gyártja: Hoch GmbH, Németország-Bürgstadt, http://www.hoch-oblaten.de/index.php?lang=en

KARMELA: BIG CHOCO FAMILY: NAGY CSOKIS NÁPOLYI SZELET




Tényleg nagy, 60 g, kb. a duplája az egyébként szeletben kapható nápolyiknak.



Kibontva  a zacskót, mind a látvány, mind az illat lenyűgöző. Olyan, mintha egy kakaósdobozba szippantanánk bele, nagyon intenzív. Ízével is hasonlóképpen meg vagyok elégedve. Istenien étcsokis, a cukorarányát is eltalálták, nem keserű és nem édes. Mindemellett az ostya ropogós és könnyed, szinte szétolvad a szájban és jó sok krém van benne! Ez egy tökéletes termék!!!

Ára 80-100 Ft között van, így ár-érték arány is maximálisan rendben van! Érdemes megkóstolni!!!

Igaz,vigyázzunk vele, mert kb. 5 perc alatt beviszünk vele 332 kcal-t! Szerintem megéri:)))

Termék pontos megnevezése: Kakaós bevonó masszába mártott kakaó ízű krémmel töltött ostyaszelet

Összetétel:
ostyalap 16%: búzaliszt, na-karbonát, só
krém : 56%: cukor, növényi zsír, savópor, kakaópor 7%, földimogyoró,lecitin, vanília aroma
bevonat 28%: cukor, hidrogénezett növényi zsír, savópor, kakaópor, kakaómassza, lecitin, vanília aroma

Tömege:60 g

Gyártja: Karmela 2000 Ltd., Veliko Tarnovo- Bulgária, http://www.karmela.eu/catalog/en/

TESCO FUN&PLAY: BUTTER BISCUITS ANIMALS: ÁLLATFIGURA ALAKÚ VAJAS KEKSZ

Korábban már jó sok állatos kekszet bemutattam, mert akkoriban nagyon beleszerettem ezekbe. Aztán lecsengett a lelkesedés, de most egy újabbra bukkantam, ami a Tesco-ból került elő. Csomagolása nagyon helyes: két vidám kisgyerek, egy fiú és egy lány,meg  néhány keksz - ízelítő képpen - látható rajta. Mindemellé pedig pink és türkizkék színeket kapott néhány virággal tarkítva:)





Kinyitva a zacskót kicsit megszédültem. Nagyon töményen margarin illata van. Olyan, mintha nem is kekszet, hanem margarinos dobozt nyitnánk ki!


Elég sok keksz összetörött. Nem csoda, hiszen elég vékonyak, cserébe viszont jó ropogósak. Ám,sajnos, ízben, akárcsak illatban szinte élvezhetetlenül margarinos:((( Ráadásul túlzottan édes is:(((
Kár érte, mert amúgy az állatok nagyon édik, sőt az összes eddigi közül kivitelezésben ez az egyik legjobban sikerült termék.



11 féle állat van: tengeri, vadon élő, házi...mindenből kapunk egy-két figurát. Kivétel nélkül jól felismerhetőek. Megoszlásuk persze nem egyenletes, kutyából például csak egy van. (már azok közül, amelyik egyben maradt)

Összetétel: búzaliszt, cukor, növényi zsír, ivóvíz, glükóz-fruktóz szirup, vaj 2%, téfrogatnövelők, emuláglók, só, sovány tejpor, tojásmassza, aroma, béta-karotin

Tömege:150 g

Származási hely: Lengyelország

Beszerzési hely: Tesco, 280 Ft

MONARC MANDEL SPEKULATIUS: MANDULÁS KARÁCSONYI KEKSZ

Hasonló terméket itthon is lehet kapni, a Detki Mese mézes linzereit. Ennek a narancsos-gyömbéres változatáról a blogban is olvashattok. (http://kekszbox.blogspot.hu/2014/12/detki-mese-gyomberes-narancsos-mezes.html). Az Aldis változatban a tésztát mandulával kombinálták.


Ha tartalma is olyan finom, mint amennyire tetszetős a doboza, akkor olyan nagy baj nem lesz. 


Belsejében egy nagy csomagot találunk ezüst papírban. Dícséretes módon a kekszeket aromazárós tasakba zárták, hogy garantáltan frissen maradjanak egészen elfogyasztásukig.


31 db  kekszünk van. Illata elég meglepő, nem kellemes fűszeres mézeskalácsos, hanem kicsit avas,  lisztes. Halványan érződik némi szegfűszeg, de ez nem  intenzív, ínycsiklandó jellegű. Összhatásában inkább sós kekszre emlékeztet.


A kekszek formája nem túl változatos és némelyik formája igen nehezen kivehető. Van szélmalom, apóka, oroszlán. És szerintem van még elefánt és sárkány, de a többi megfejtését mindenkinek a saját fantáziájára bíznám.

1 keksz mérete: 7*4,3 cm, vastagsága: 0,5 cm


Az állaga zseniális. Kicsit grillázsos jellegű, nagyon jól ropog. Az ízével már ennyire nem vagyok megelégedve. Sajnos nemcsak az illatában nem érződnek a fűszerek, az ízében sem. A sót viszont annál inkább, ami egy édes kekszben annyira nem élvezetes.
A mandula jelenlétét nem sikerült megfejtenem. Dekorelemet nem szoktak valaminek a hátoldalára tenni. De ha nem dekorelem, akkor ízfokozóként kéne szolgálnia, de ezt a funkciót sem látha el. Szóval jelenléte teljes mértékben felesleges.

Összetétel: búzaliszt, cukor, növényi zsír, mandula 10%, karamellcukorszirup, fűszerek, só, térfogatnövelők

Tömege: 300 g, kb.31 db keksz

Gyártja: Dietrich Borggreve Zweiback Keksfabrik KG, Németország, http://www.borggreve-kekse.de/




2014. december 5., péntek

VOBRO ÁLLATFIGURÁS KEKSZEK FEHÉR ÉS CSOKIS TALPPAL


Az állatfigurás kekszekből sosem elég. Annyira cukik, hogy nem lehet betelni velük, így megint itt van 2 db. Illetve majd meglátjátok, gyakorlatilag egy, mert a két doboz ugyanazt rejti, csak az egyiknek fekete talpa van, másiknak fehér.


A Vobro lengyel cég, ezért ez a fura felirat a dobozon. Bár nyelvtudás nélkül is rájövünk, hogy az afrikai állatkertet szerették volna kekszként megformázni.

Doboz méretei: 19*11 cm, magassága: 4,8 cm

A csomagolás nagyon cuki, reméljük,  a tartalmától is ennyire vidámak maradunk.


Már csak egy celofánzacskó választ el állatkáinktól:)



Végre!Végre!Végre!Ennek a kekszek illata és íze is van! De még milyen! A csokinak igazi kesernyés étcsokis íze van, a keksz maga finom vajas-vaníliás. A kettő együtt maga a fantasztikum. Mindemellett ropogós is. Tökéletes:)))
Ja, az állatokról megfeledkeztem! Abszolút felismerhetőek. Van itt teknős, mókus (mondjuk nem tudom ténylegesen van-e Afrikában, de miért is ne lehetne?), madár, elefánt, oroszlán, bagoly, antilop,hal, majom,sólyom(?).
A dobozon még szerepel a zsiráf, azzal nem találkoztam.

Messzemenőkig ez eddig a leg-leg állatos keksz.

1 keksz méretei: kb.2,8* 2,3 cm, vastagsága:0,5 cm, körméretei:6,5*7 cm (persze ez állatonként valamelyest eltér)



Termék pontos megnevezése: vaj ízű keksz csokoládéban

Összetétele: búzaliszt ,csoki (25%),cukor, hidrogénezett pálma zsír, burgonyakeményítő,szárított tejpor-fehérje, szójalecitin, tojáspor, térfogatnövelő, só,aroma

Tömege:170 g

100g:445 kcal



A fehér talpas keksz doboza részletesebben tükrözi a beltartalmat. A Bialy szó lengyelül fehéret jelent. Ami pedig a tejkrémmel bevont figurákra utalhat.



Hasonlóan az előzőhoz itt is egy zacskóba tették a kekszeket.

...és, mint írtam a felvezetőben, gyakorlatilag ugyanazt a kekszet tették ebbe is, csak ezt fehér masszával kenték be. Ami egyébként cukor és tejpor keveréke. Mivel az alap keksz finom, így nagyon nem tudták elrontani ezt sem. Nekem a kicsit kesernyés csokival jobban ízlett, nem annyira édes, mint ez.

Termék pontos megnevezése: Vaj ízű keksz fehér glazúrban

Összetétele: búzaliszt, fehér csoki-szerű massza:25%: hidrogénezett növényi zsír, cukor, teljes tejpor, tejfehérje-por,szójalecitin, aromák;cukor,tojáspor, térfogatnövelők,burgonyakeményítő,só



Tömege:170g

100g: 431 kcal

Gyártja: Zaklady Produkcji Cukierniczej "Vobro", Brodnica, http://vobro.pl/en

DETKI KAKAÓS ÁLLATKERT

Ez a termék gyerekeknek készült, de ennek hiányában be kell érnetek egy gyermeteg felnőtt véleményével.:)




Illata kellemesen vaníliás. A zacskóban igen sok féle pindurka keksszel találkozunk (Barit mértem: 2,5*2,3 cm és 3mm vastag). Már a Detki Mese formatervezése is tetszett, de ezt is érdemes megemlítenünk. Ha megnézzük, szinte mindegyik szépen ki van dolgozva, felismerhető. Egyet sem találtam ami selejtes lenne, el lenne deformálódva, maszatolva. Úgy látszik erre odafigyelnek és ez dicsérendő.
Állatokban gazdag a választék, a házitól a vadon élőig sok megtalálható: majom, malac,birka,kacsa,krokodil,elefánt,nyúl,ló,teknős,teve, oroszlán, orrszarvú, mókus.
Nagyon cukik! Így sorba kirakva sokkal jobban mutatnak, mint egymás hegyén-hátán a csomagban.

Ízre pontosan olyan, mint a hagyományos háztartási keksz. Kakaóra ne számítsunk, ez a 3 %, amit beleraktak az pont arra elég, hogy megszínezze a tésztát, de a hozzáadott értéke ebben ki is merül.
Ugyanez a helyzet a kálciummal is. A zacsin feltüntették ennek a jelenlétét, de, ha az összetételnél megnézzük, ez 1%, ami gyakorlatilag olyan, mintha ott sem lenne.(matematikailag 5-ig lefelé kell kerekíteni) Ennyi erővel azt is ráírhatták volna, hogy +cukor, vagy +zsír, mert nyilvánvaló, hogy ezekből sokkal-sokkal több van benne.

Ettől függetlenül nagyon finom. Mondjuk én alapvetően szeretem a háztartási kekszet. Volt régebben egy fél éves periódusom ,amikor csak azt ettem mogyorókrémmel kókuszreszelékkel és rumosmeggyel kombinálva. De így natúrban is jó.


Összetétel: búzaliszt, cukor, növényi zsír, kakaópor 3%, térfogatnövelők, kálcium-karbonát 1%, aromák,só,karamell, borkősav, dikálium-diszulfit

Tömege:140 g

100 g 412 kcal

Gyártja: Detki Keksz Édesipari Kft., Halmajugra, http://www.detkikeksz.hu/

TESCO DUPLA KAKAÓS TÖLTÖTT SZENDVICSKEKSZ


Ez a termék kinézetében és színvilágában is emlékeztethet minket a Pilóta kekszre. Mivel ez az egyik kedvencem, muszáj kritikusnak lennem a Tesco koppintásával szemben.



Első ránézésre azonban semmi kivetnivalót nem találok, jók a színei, guszták a kekszek. Teljesen rendben van.



Kibontva a zacskót kicist meglepődtem! Mindegyik keksz külön tasakba zárva található meg. (Utólag vettem észre, hogy ez a külső csomagoláson fel van tüntetve, csak nem olvastam el.) Még ilyet a hazai gyakorlatban nem láttam, de lássuk be igazán hasznos dolog, mivel minden egyes darab épségben van és sehol egy morzsa sem!

Bármennyire is elzárták őket a külvilágtól, a kakaós jelleget már most felfedezhetjük.


Végre eljutottunk a lényeghez! Kakaós és sült tészta illat kellemes keveréke. 1 db keksz átmérője 4,2 cm és 1,2 cm vastag.
A krém aránya 33%, de ránézésre többnek tűnik.
A tészta kívül ropogós, belül omlós. A krémben rendesen el van keverve a cukor, nem ropog. Enyhén sós és nagyon kakaós, íze van. Isteni!

Bármennyire is szerettem volna, nem tudok rosszat írni erről a termékről! Ami jó, az jó!
Ugyan a Pilóta kekszet nem sikerült letaszítania a trónról, de feljegyzem a kedvencek listájára!

Jobban belegondolva a Tesco kekszei közül- bár, ha jól számolom ez még csak a harmadik- eddig még mindegyik finom volt. A citromos is nagyon ízlett és ez is bejön! 

Ár érték arány maximálisan rendben van, 200 g 249 Ft!

Termék pontos megnevezése: Kakaós krémmel töltött kakaós keksz

Összetétel: kakaós krém 33%: cukor, hidrogénezett növényi zsír, kakaópor (8% a krémben), tejsavópor,
búzaliszt, cukor, növényi zsír, kakaópor 2,9% a kekszben, tejsavópor, térfogatnövelők, színezék szlfitos-ammóniás karamell, só, szójalecitin, aroma

Tömege: 200 g

100 g 503 kcal

Származási hely: Szerbia, Forgalmazza: Tesco

MILKA CAKE&CHOK: CSOKIDARABOS SÜTEMÉNYEK CSOKIKRÉMMEL



A piskótataéllérok és a kekszek után megérkeztek a Milka új termékei, a sütemények. Igazán csábító ez a nagy lila doboz (28*9,5 cm, 3 cm magas), mely 5 db sütit rejt.


Kinyitva a dobozt, ez a látvány fogad minket. Ezüst fóliában, szépen egymás mellett várják a duci sütik, hogy valaki megegye őket.



Illatra és állagra egy az egyben , a mindenki által jól ismert, kakaós kevert sütire hasonlít. Tésztája kicsit ragacsos, de amúgy jó puha. Fogunk alatt elreccsen egy-egy csokicsepp, ami leginkább csak dekorációs célokat szolgál. Igaz a dizájnerek a süti oldalába szánták, ám ezek makacsak voltak és leginkább ott pihennek, ahol a legjobban érezik magukat, így számunkra a meglepetés erejével hat felfedezésük.
A  csokikrémet se keressük a süti közepén, abból ugyanis igen minimális található, az is leginkább vagy a süti elején vagy végén.


 Íze végülis nem rossz, de semmi különös.Bár lehet, hogy azért nem éreztem extrának, mert nem úgy ettem, ahogy a doboz hátoldala szerinti ajánlás szerepel. Ott ugyanis fel van tüntetve egy süti, 1 fél kivi, meg egy bögre kávé v. kakaó...én ezt ebben a formában már nem fogom megkóstolni, mert, hogy többet ilyet nem veszek az biztos...De, Ti még megtehetitek...Ha valaki kivivel ette, írja meg, úgy jobb-e, mint anélkül...



1 db süti 144 kcal, 7,5 cm hosszú, 4 cm széles, kerülete hosszában: 19 cm, keresztben 13 cm, 1,5 cm magas

Összesen 5 db 175 g

MILKA PIEGUSKI CSOKI ÉS MOGYORÓDARABOS KEKSZ



A Pieguski lengyel kekszmárka. Annyit sikerült kideríteni, hogy a lengyel "pieg" szó szeplőt jelent. És látható is, hogy az U betű egy szeplős mosolygós arcocska, tehát valószínűleg ehhez lesz valami köze.


 A csomag kinyitásakor ellenállhatatlan illat fogad minket: mogyoró, karamellizált cukor és a csoki 3-as keveréke rögtön arra csábít, hogy ne késlekedjünk megkóstolni az egymás mellett sorakozó sütiket.



11 db, egyenként 6*6 cm, összesen 135g, 1 db: 68 kcal
Azért, ha összehasonlítjuk a csomagoláson lévő kekszet a valósággal, láthatjuk, hogy az előbbi bizony jóval több csokibogyót tartalmaz, de igaziból nem hiányzik, mert így is fantasztikus a végeredmény: a mogyoró és a tészta ropogós, a csoki pedig szétolvad a szájban.
Egy arpó kellemetlenség azonban felmerül. Falatozás után nagytakarítást tarthatunk a extra mértékű morzsálódás miatt. Ez azonban senkit ne rettentsen el a megkóstolásától!
Na, meg nem is árt ledolgozni a hirtelen elfogyasztott 748 kalóriát:)))


Összetétel szerint csoki 19%, mogyoró 5%. Érzetben és illatban is a mogyoró többnek tűnik. Nyilván az aroma teszi, de azt viszont nagyon élethűen eltalálták.



McVITIE'S PINGVINES KEKSZEK CSOKIKRÉMMEL


Ilyen hideg időhöz nagyon jól passzol ez a pingvines keksz. Jó forró teával vagy kakaóval maga a tökéletesség.


Ez a hosszú zacskó 9 db kicsi, egyenként külön becsomagolt, kekszet tartalmaz. Ráadásul mindegyiknek más a mintája. Annyira édesek ! Hát, ha még finomak is lesznek, akkor lesz igazán nagy az öröm:)))




1 szelet 7 cm hosszú, 3 cm széles és 1 cm magas. Kerülete hosszában: 18 cm,széltében: 9 cm


Illata igencsak csábító.

A keksz istenien omlós, a krém pedig, hihetetlenül selymes. Akik imádják a csokit csokival enni, azoknak ez igazán be fog jönni.

Csokis keksz, csokikrémmel, csokibevonattal...kell ennél jobb?

Ami még jó ebben a nasiban, hogy nincs benne mesterséges színezék és hidrogénezett növényi zsír sem. Sőt, a termék megvásárlásával még a WWF munkáját is támogatjuk.
Igazán, a mai napon aztán nagyon kitettünk
magunkért:))











Összetétel: búzaliszt, tejcsoki (27%-kakaóvaj, cukor, kakaómassza, tejpor, vaj, növényi zsír, szója lecitin, E476,természetes aroma),cukor, glükóz-fruktóz szirup, zsír, kakaópor, kálcium, só

1 szelet:106 kcal