Keresés ebben a blogban

2016. október 21., péntek

CADBURY SCREAM EGG BISCUITS


Itt van a Nasi-Ajándékban bemutatott "Cadbury Ghooost egg" nagy tesója keksszel kombinálva.
Ha nem tudnánk, hogy Halloween-re készítették, nem biztos, hogy leemelnék a polcról. Annyira semmilyen, bár ez a zöld szín némileg javít a helyzeten . Többnyire a pisztáciás nasikat szokták ilyenbe burkolni, de itt erről szó sincs.
Igaz, Halloween jellegére is csak az alkalmazott szóvicc, a "cream-screme" utal.




Kibontva ezek a sima felületű korongok fogadnak. Meglepő, de egyáltalán nincs intenzív illata, pedig sok csokival bevont keksz van itt előttünk, de kakaót csak nagyon kitartó és mély szippantással vélek felfedezni. Már-már extra légéstechnikákat kell bevetni, mert a hétköznapi ide nem elég.


Amúgy nekem szimpatikusak ezek a sütik, kimondottan kellemes a tapintása. 1 db 4,5 cm átmérőjű és 1 cm vastag.

Beleharapva az összes lelkesedésem elszállt. A tészta, bár elég vékony, totálisan száraz. Szerintem azért készítették ilyenre, mert remélték, hogy a krém puhít rajta, de nem. Ráadásul színe alapján kakaós, de semmi íze, ahogy a csokibevonatnak sem. Igaz, ebből nem is jutott sok.
A krém, ahogy a tojásban, itt sem rendelkezik sok aromával. Viszont van benne valami, ami kaparja a torkot, de durván. Kizárás alapján ez a zöld rész lehet. De ezt a leírás nem támasztja alá. Aszerint ez, fehér és zöld fondantkrém. Ami azért fura, merthogy erre mindent lehet mondani, főleg azt, hogy semmilyen, de azt, hogy töményen édes, azt nem.

Ez már a 6. Halloween nasi, amit kóstoltam, és már kezdem érteni, ezek miért nem terjedtek még el itthon. Talán nem is fognak. Bár, épp ma láttam, hogy a Lidl rendesen belehúzott, egészen szép kis Halloween kollekcióval készültek.


Termék pontos megnevezése: Keksz fehér és zöld fondanttöltelékkel Cadbury tejcsokival bevonva

Összetétel:

csoki (37%): cukor, kakaóvaj, kakaómassza, sovány tejpor, tejzsír, szójalecitin
Fondantkrém (27%): glükóz-fruktóz szirup, glycerol, cukor, titanium-dioxid, mint színezék, pectin, , aroma
keksz: búzaliszt, növényi zsírok, cukor, zsírszegény kakaópor, glükózszirup, só, térfogatnövelők, aroma

Tömege: 139 g = 8 db keksz

1 keksz17.4 g = 82 kcal

100 g 469 kcal



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése