Keresés ebben a blogban

2016. október 20., csütörtök

ANDANTE WAFERS CHOC&BANANA, EXTRA CHOCO, COCOA&NUTS: MOGYORÓS-CSOKIS, BANÁNOS-CSOKIS, EXTRA CSOKIS



A szláv országok, tapasztalatom szerint, nagyon jó nápolyikat készítenek. Az eddig kóstoltak, amint beleharaptam, szinte szétomlottak a szájban.
Az Andante szlovák márka, kíváncsi vagyok méltó lesz-e társaihoz.


Ráadásul nem éppen hétköznapi ízeket sikerült kiválasztanom. (Ez persze nem véletlen.)
Csoki csokival/ csokis-banános/ csokikrémes-mogyoródarabkás
Szerintem egyik izgalmasabb, mint a másik, de mivel számomra a banános a legmeghökkentőbb, ezzel kezdem.


Oh, már a kibontáskor éreni, hogy ez rendben lesz. Igaz alapvetően engem a krémtúrókra emlékeztet, csak a savanyú hatás kimarad. Úgy tűnik, sikerült egy egészen remek banánaromát választaniuk.


A nápolyiszelet felépítése: 3 réteg kakaós nápolyi között egy fehér és egy barna krém. Ez utóbbi nem igazán látszik, teljesen egybeolvad a tésztával, de megvan.
Ízében, akárcsak illatában, egyértelműen a banánaroma az uralkodó, de azért a kakaó is próbál érvényesülni, néha megvillan, de ahogy jön, már le is nyomja a gyümölcs. Ne úgy képzeljük el, mint a habosított banán, agyoncukrozott töltelékét tették volna bele. Ez annál sokkal kifinomultabb.
A tészta ropogós. Nem az az omlós fajta, mint, amit az előbb említettem, de ok. A cukor mennyiségét tökéletesen eltalálták.
Amit negatívumként említenék, hogy némileg lehetne krémesebb. Igaz, nyilván annyira vékony szeletekről van szó, hogy több egyszerűen nem fért bele.
Ettől függetlenül, összeségében ez jól sikerült.



A csupa csokis sem illatban, sem látványban, sem ízben nem túl erőteljes. Viszont nagyon nagy előnye ennek is, hogy nem túl édes.  Ebből hiányzik az a kis izgalom, amivel a banános rendelkezett.
Nem rossz, de sok meglepetésre ne számítsunk!


 


Na, erről beszélek! Ahogy a banánosban, itt is meg van az a plusz. A mogyoródarabok határozottan feldobják a lagymatag kakaós krémet. Már-már jobban ropognak, mint a tészta. Nem kimondottan karamelles ízűek, de azért érződik, hogy próbálkoztak a megpörkölésükkel. Ráadásul a szelet vastagságához képest elég sokat is tettek bele.


Mindent egybevetve, ez is finom!

3-ból kettő, elég jó arány. Az Andante termékcsaládban ezeken kívül még kakaós, mogyorókrémes, vaníliás, tejkrémes ízek is találhatók. Ezeket nevezhetjük a nagy átlagban használtaknak, ezért ezekre itt nem tértem ki. Valószínű, azok sem lehetnek rosszak. Amúgy pedig az ár-érték arány abszolút rendben van.








3 megjegyzés: