Keresés ebben a blogban

2016. augusztus 31., szerda

KITKAT CHUNKY - SIMA, FEHÉRCSOKIS, FEHÉRCSOKIS-VANÍLIÁS, MOGYORÓVAJAS, MOGYORÓKRÉMES, DUPLA KARAMELLKRÉMES


A sima KitKat soha nem tartozott a kedvenceim közé. Akkor kezdtem számon tartani, amikor megláttam, hogy Japánban milyen izgalmas változatai vannak. Szerencsére mostanra itt is kikerült a komfortzónájából és már Európában is több kombinációval  előrukkoltak. Ezekből láthattok most itt 5 darabot. Plusz egyet, mert azért a kiinduló szeletet sem árt megismerni, hogy legyen mihez viszonyítani.


A KitKat eredeti színe a piros. Nem tudom hányan néztek utána, hogy mit jelent a "chunky" szó...vaskos. Nyilvánvaló, hogy a méreteire utalnak. Gondoltak egyet és a vékony ropogós csokirudacskák mellé bedobták ezt a változatot is. Miért jobb ez? Nagyobbat lehet belőle harapni, megtelik vele az egész szánk, fokozottan érezhetjük az ízeket.




Ez a méretes darab található a zacskóban. Illata  tejcsokis, de nagyon érzem benne a tejport is.



Most, hogy kettétörtem, megszámolható, hogy 4 réteg ostya között 3 rész krém van. Szemmel láthatóan ez utóbbi aránya nem túl sok. cserébe viszont a külső csokiréteg jó vastag, főleg a talpánál.
Sajna, ha beleharapunk akkor is leginkább az ostya és a csoki íze érződik, a krémet szinte fölösleges volt belerakni. A krémes jellegét leginkább a csokiburok adja. De, mint írtam ez nem a kedvencem és továbbra sem győzőtt meg az ellenkezőjéről.


Na de, van itt egy karamelles változat, mely ráadásul még ezen belül is extra. Hiszen egyik oldalában folyékony karamell van, másik részében pedig ropogós.


Illata ennek már izgalmasabb. Érződik még egész állapotban is a karamell. A folyékony töltelékes oldalon annyira sokat nem tesz hozzá a karamell. Csakúgy, mint az eredetiben ízben itt még mindig a nápolyis, tésztás jelleg dominál. A "crunchy" oldal pedig csak nyomokban ropogós. A kép alapján azt gondoltam, hogy olyasmi lesz, mint a törökméz, vagy a grillázs, de nem. Állaga engem a darált magvakra emlékeztet, kissé poros, szemcsés. (Aki ismeri a "halvát", az képzelje, kb. olyan.) Ízéről meg a kókusz előbb eszembe jut mint a karamell.




Most már egészen izgatott vagyok, hogy rátaláljak az igazira. Talán a zöld csomag azt rejti...


Itt is, akárcsak az "eredeti"-nél 3 egység található. Illata azonban reménykedésekre ad okot. Főleg a mogyoró dominál benne, de érződik némi tejcsoki is.


Hohó! Ebbe már csak három réteg ostya van! A negyediket egy jó vastag mogyorós krémmel helyettesítették, ami rögtön, a csokiburkolat alatt, a tetőtérben húzodik.
Végreeeeeee!!! Mmmmmmmmmmmmmmm! Ez ízben is nagyon ott van. Kicsit talán édesebb a kelleténél, de legalább érződik rajta a pirított mogyoró íze!!!


A mogyoróvajasnak is több illata van, mint a sima tejcsoki. Egyértelműen pirított földimogyoró uralkodik rajta.


Maradt a hármas tagozódás. Felépítése, akárcsak a sima mogyorósé, 3 réteg ostya és egy jó vastag mogyoróvaj.


WooW! Az előbbitől is már odáig voltam, a többihez képest az is zseniális, de azt érzem ez a tuti befutó. A krém  ugyanis sós, ami nagyon jól passzol a csokihoz és a tésztához. Nagyon jól tud érvényesülni benne a pirított földimogyoró is. Ezt kimondottam imádom!


A végére maradt a két fehércsokis változat.


Illata alapján nem tudom mire számítcsak, ugyanis az semleges.



A csokiréteg jó vastag, aminek a tejporos jellege érződik leginkább. Mondjuk ez azért jó, mert elnyomja az ostya ízét. Összességében azonban egyáltalán nem egy nagy szám, szerintem ez még az eredetinél is feledhetőbb.


Talán a vaníliás fehércsokis változat izgalmasabb lesz.


Illata intenzíven tejporos. Már most utálom, de azért megkóstolom.


Ízében is a tejpor dominál. Számomra ez sem meggyőző.

Maradt a két mogyorós változat. Az eredetit mindenképpen magasan felülmúlják. Úgy látszik, a KiKat-nak jót tesz, ha 4 helyett csak 3 ostyalap van benne és a krém mennyiségét is felturbózzák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése