Keresés ebben a blogban

2016. augusztus 31., szerda

KITKAT CHUNKY - SIMA, FEHÉRCSOKIS, FEHÉRCSOKIS-VANÍLIÁS, MOGYORÓVAJAS, MOGYORÓKRÉMES, DUPLA KARAMELLKRÉMES


A sima KitKat soha nem tartozott a kedvenceim közé. Akkor kezdtem számon tartani, amikor megláttam, hogy Japánban milyen izgalmas változatai vannak. Szerencsére mostanra itt is kikerült a komfortzónájából és már Európában is több kombinációval  előrukkoltak. Ezekből láthattok most itt 5 darabot. Plusz egyet, mert azért a kiinduló szeletet sem árt megismerni, hogy legyen mihez viszonyítani.


A KitKat eredeti színe a piros. Nem tudom hányan néztek utána, hogy mit jelent a "chunky" szó...vaskos. Nyilvánvaló, hogy a méreteire utalnak. Gondoltak egyet és a vékony ropogós csokirudacskák mellé bedobták ezt a változatot is. Miért jobb ez? Nagyobbat lehet belőle harapni, megtelik vele az egész szánk, fokozottan érezhetjük az ízeket.




Ez a méretes darab található a zacskóban. Illata  tejcsokis, de nagyon érzem benne a tejport is.



Most, hogy kettétörtem, megszámolható, hogy 4 réteg ostya között 3 rész krém van. Szemmel láthatóan ez utóbbi aránya nem túl sok. cserébe viszont a külső csokiréteg jó vastag, főleg a talpánál.
Sajna, ha beleharapunk akkor is leginkább az ostya és a csoki íze érződik, a krémet szinte fölösleges volt belerakni. A krémes jellegét leginkább a csokiburok adja. De, mint írtam ez nem a kedvencem és továbbra sem győzőtt meg az ellenkezőjéről.


Na de, van itt egy karamelles változat, mely ráadásul még ezen belül is extra. Hiszen egyik oldalában folyékony karamell van, másik részében pedig ropogós.


Illata ennek már izgalmasabb. Érződik még egész állapotban is a karamell. A folyékony töltelékes oldalon annyira sokat nem tesz hozzá a karamell. Csakúgy, mint az eredetiben ízben itt még mindig a nápolyis, tésztás jelleg dominál. A "crunchy" oldal pedig csak nyomokban ropogós. A kép alapján azt gondoltam, hogy olyasmi lesz, mint a törökméz, vagy a grillázs, de nem. Állaga engem a darált magvakra emlékeztet, kissé poros, szemcsés. (Aki ismeri a "halvát", az képzelje, kb. olyan.) Ízéről meg a kókusz előbb eszembe jut mint a karamell.




Most már egészen izgatott vagyok, hogy rátaláljak az igazira. Talán a zöld csomag azt rejti...


Itt is, akárcsak az "eredeti"-nél 3 egység található. Illata azonban reménykedésekre ad okot. Főleg a mogyoró dominál benne, de érződik némi tejcsoki is.


Hohó! Ebbe már csak három réteg ostya van! A negyediket egy jó vastag mogyorós krémmel helyettesítették, ami rögtön, a csokiburkolat alatt, a tetőtérben húzodik.
Végreeeeeee!!! Mmmmmmmmmmmmmmm! Ez ízben is nagyon ott van. Kicsit talán édesebb a kelleténél, de legalább érződik rajta a pirított mogyoró íze!!!


A mogyoróvajasnak is több illata van, mint a sima tejcsoki. Egyértelműen pirított földimogyoró uralkodik rajta.


Maradt a hármas tagozódás. Felépítése, akárcsak a sima mogyorósé, 3 réteg ostya és egy jó vastag mogyoróvaj.


WooW! Az előbbitől is már odáig voltam, a többihez képest az is zseniális, de azt érzem ez a tuti befutó. A krém  ugyanis sós, ami nagyon jól passzol a csokihoz és a tésztához. Nagyon jól tud érvényesülni benne a pirított földimogyoró is. Ezt kimondottam imádom!


A végére maradt a két fehércsokis változat.


Illata alapján nem tudom mire számítcsak, ugyanis az semleges.



A csokiréteg jó vastag, aminek a tejporos jellege érződik leginkább. Mondjuk ez azért jó, mert elnyomja az ostya ízét. Összességében azonban egyáltalán nem egy nagy szám, szerintem ez még az eredetinél is feledhetőbb.


Talán a vaníliás fehércsokis változat izgalmasabb lesz.


Illata intenzíven tejporos. Már most utálom, de azért megkóstolom.


Ízében is a tejpor dominál. Számomra ez sem meggyőző.

Maradt a két mogyorós változat. Az eredetit mindenképpen magasan felülmúlják. Úgy látszik, a KiKat-nak jót tesz, ha 4 helyett csak 3 ostyalap van benne és a krém mennyiségét is felturbózzák.

2016. augusztus 22., hétfő

LEIBNIZ SNOOPY




Van még egy Leibniz cukiság. Merthogy nemcsak szellemeket sütöttek ki, de Snoopy-t és társait is.


Őszintén, ha fel kéne idéznem egy epizódot Snoopy-ról, nem nagyon sikerülne. Valahogy ez a mese kimaradt az életemből. Annyit infóm volt eddig, hogy ez egy kutya egy rajzfilmben. Hála az internetnek és Wiki-nek, most már tudom, hogy 1950-ben jelent meg az első része és hogy a gazdája Charlie Brown,amúgy pedig egy beagle. A madár pedig, amit a csomagoláson is szorongat, Woodstock. Ami elég furi név, de értem az áthallást. lol

A valóságban így néz ki egy beagle, szerintetek van hasonlóság?

      Image result for beagle dog free photo               



Sajna ebben is sok a sitt, de azért több megmaradt egyben, mint a szellemesben. Nyilván azért, mert kisebbek a figurák.
Van itt Charlie Brown, Snoopy a kutyaház tetején, Snoopy ülve, Woodstock, Peppermint Patty, Lucy és szívecske.
Hogy ez lefedi-e a teljese palettát, nem tudom. Mindenesetre, ami a zacskó elején és hátulján fel van tüntetve illusztrációként, az fellelhető.


Amúgy, meg, mint látható, a keksz anyaga a klasszikus Leibniz. 

búzaliszt, cukor, pálmazsír, glükóz-fruktózszirup, teljes tejpor, szódabikarbóna, sovány tejpor, só, búzakeményítő, tejaroma, tojáspor

Tömege: 125 g

100 g 445 kcal

Gyártja: Bahlsen Hannover-Németország, http://www.leibniz.de/produkte.html#/butterkeks_weniger_zucker

MÉG TÖBB LEIBNIZ:

BOO HUU -SZELLEMEKET ÁBRÁZOLÓ KEKSZEK
ZOO COOCA-KAKAÓS ÁLLATFIGURÁS KEKSZEK
ZOO CLASSIC - ÁLLATFORMÁJÚ KEKSZEK

LEIBNIZ BOO HUUS - SZELLEMES KEKSZEK


Úgy tűnik szellemekből nincs hiány. A Haribo gumicukorkája után itt egy újabb, ezúttal keksz formájában a Leibniz-től.


Van a történelemben jó pár hírhedt szellem, akivel nem szívesen találkoznánk, de ezekkel bármikor. Ha ilyen helyesek és pajkosak, akkor rettegés helyett garantált a szórakozás.


A doboz elejénél már csak a hátulja érdekesebb. Amellett, hogy egy játék is található rajta, amolyan tablóként is szolgál. Az alkotók nem csak úgy legyártották ezeket a változatos kekszeket, de el is keresztelték őket. 

Te megtalálod, mely tárgyak hiányoznak a második képről? (Nekem ötig viszonylag egyszerűen ment, de valahogy a hatodik nem akart meglenni. De sikerült (Huuuuuuurrá!), így az írás végén olvashatjátok a megfejtést.)




A dobozban 4 csomag található. Sajnos, mint látható ripityára tört, így komoly kétségeim vannak, hogy "élőben" is láthatom a szellemeket. mad


A 4 zacskóból ezt a hatot sikerült összekaparni. Végül is, Max kivételével mindenki megvan.
A dobozon lévő képek alapján nem gondoltam ilyen méretesnek a drágákat, de így még imádnivalóbbak.


Illata nagyon kellemes, egyértelműen a vajas jellege domborodik ki. Mint látható, a keksz elég könnyen porrá omlik.(Isa pur es homu vogymuk.) Ami azért meglepő, mert nem annyira vékony, hogy ez indokolt legyen. Íze klasszikus Leibniz keksz íz, ami már ismerhető számos termékből. Édes, vajas, ropogós.

Én egyértelműen beleszerettem, főleg a kivitelezésébe, de az ízzel is ki vagyok békülve. Nyilván az szormorú, hogy a szellemek nem mindegyike akart teljes valójában megmutatkozni, dehát, lássuk be, ez nekik nem könnyű az anyagi világban. Emiatt nem lehet őket elmarasztalni, főleg, hogy fényes nappal lettek fotózva, nem pedig éjszaka.

Összetétel: búzaliszt, cukor, pálmazsír, glükóz-fruktózszirup, teljes tejpor, szódabikarbóna, sovány tejpor, só, búzakeményítő, tejaroma, tojáspor

Tömege: 4*40 g=160 g (=20 db szellem)

100 g 477 kcal

Találd meg a különbségeket megoldás:
a második képről az alábbi elemek hiányoznak: Hold, tűz a kandallóból, egér, tükör a komdóról, fal a kérpől és a mennyezetről lelógó lámpa

Aki mind a hatot megtalálta egy szuszra, annak gratulálok! Ehet  még egy kekszet. biggrin


MÉG TÖBB LEIBNIZ:

ZOO VAJAS SIMA

ZOO KAKAÓS

2016. augusztus 9., kedd

OREO STRAWBERRY CHEESECAKE- EPRES SAJTTORTÁS KEKSZ


Ez aztán a duplán amerikai keksz. Nemcsak a márka, de az íze is nagyon az.


Külföldi honlapokon már sok izgalmas ízű Oreo-t láttam és csorgott a nyálam, hogy itthon csak az originált lehet kani. De most végre -valószínű, mert nálunk is egyre inkább keresetté vált a márka- itt van! És rögtön egy csábító ízben és színben!!! Jippijéééééé!


Ráadásul az illata is bódító! Tényleg zseniális, már csak ezért is érdemes megvenni. Én Oreo-ról még sok jót nem írtam, mert a simát ki nem állhatom, és a csokival bevont változatai sem izgattak fel. De ez.........!!! Igaz, illatban erősebb a tejszínes-epres hatás. Ízben ezt a kakós keksz kicsit tompítja, de kétség kívül számomra eddig ez a legmegnyerőbb kombináció. Bár, dupla krémmel még tökéletesebb lenne. Ami még kiemelendő, hogy az általam utált sós jelleg ebben annyira nem domborodik ki. Itt egyáltalán nem zavaró. 


 Termék pontos megnevezése: Epres-sajttorta ízű töltelékkel (28,8%) töltött kakaóss keksz.


Összetétel: búzaliszt, cukor, növényi olajok-pálma,pálmamag-, zsírszegény kakaópor 4,7%, búzakeményítő, glükóz-fruktózszirup, térfogatnövelők, sók, szója-és napraforgó lecitin, céklalé-sűrítmény, aromák

100 g 479 kcal
1 db 11 g : 53 kcal

A csomagolás 14 db kekszet tartalmaz, teljes tömege 154 g.


2016. augusztus 4., csütörtök

DÖRMI ÁBÉCÉ



A Győri új termékkel jelentkezett. Eddig a "Dörmi" márkanév alatt macit formázó, töltött piskóták voltak forgalomban. Most pedig bővítették a kínálatot kétféle keksszel; vaníliással és kakaóssal.


A kekszkek nagyon cuki kicsi, pufi zacskóban vannak.
Nekem Dörmi a TV Macira hasonlít leginkább. Ezen a csomagoláson eléggé együgyűnek néz ki, de lehet, hogy a betűk bűvölik el ennyire.
Mindenesetre látványos és a színeket is jól választották meg. A kicsi felületet maximálisan kihasználták.








Belseje ezeket a helyes macialakú kekszeket tartalmazza. Mindegyik hasán van egy-egy nagy nyomtatott betű. Valamiért mássalhangzóból lényegesen több van, így 1 tasakból értelmes szót nem biztos, hogy sikerül kirakni. Illata kellemes. Érződik a vaníliás cukor, de leginkább a frissen sült kenyér jut róla eszembe. Jó ropogós, de ízét nem vitték túlzásba. Leginkább annyi jellemzi, hogy édeskés.


A barnának legalább van némi kakaós íze. Nekem ez jobban bejön, mint az előző.


Végeredményben ez nem rossz termék. Csomagolás, kivitelezés rendben van. Ízre sem rossz, csakhát nem egy hűha élmény.


2016. augusztus 2., kedd

BERGEN COOKIES OBSESSION: CRÉME BRULÉE ÍZŰ CSOKIVAL BEVONT KEKSZ



Van ám még egy Bergen kekszünk:)
Nem tudom kinek jó hír ez, kinek nem, de ez következik.
Ez a termék már nem kapott olyan szép dobozt, mint a brownis-s, de szintén ígéretesnek tűnik. Folytatjuk az utazgatást, csak ezúttal nem Amerikában, hanem Franciaországban landolunk.
A főszereplő pedig a créme brülée lesz. Keksszel kombinálva ez a desszert nem éppen jellemző, leginkább csokoládéba töltik. De, mi szeretjük az újszerű, bátor megoldásokat, úgyhogy bizalom megszavazva!


Azért ez a csomagolás sem rossz, csakhát a dobozon azok a szép nagy, élethű kekszek mégiscsak jobban mutattak, nemde?


Sebaj, az illat kárpótol mindenért. Vaníliás keksz és karamell kellemes kombinációja száll a fellegekbe, amidőn kibontjuk.

Érdekes ez a dudor a kekszek tetején. Igazán egyedi megoldás, én még ilyet nem láttam. Általában a tölteléket két tészta közé szokták rakni.Itt meg csak lazán rádobták a kerek lapocskára és becsokizták.
A csokibevonat viszont jó vastag és tényleg tejcsokiból van, nemcsak holmi kakaómassza. Stabilan fed és nem ragacsos.


8 db 4,5 cm átmérőjű sütink van. 


Beleharapva először azt fogjuk érezni, hogy nagyon vajas íze van. Aztán, ahogy keverednek a hozzávalók a szájban, kiegyenlítődik a hatás.
A keksz kicsit száraz, de mivel a csokiburkolat vastag és rágás közben krémessé válik, ez némileg kompenzálva van. A krémről meg csak annyit, hogy örülhetünk, hogy csak ez a pötty van belőle, mert egyrészt semmi íze, másrészt meg az állaga rémes. Olyan, mint a vízzel sűrűre felfőzött vaníliás puding.

Összességében inkább tejkaramellára, semmint creme bruleé-re hasonlít, de finom!


Összetétel:




Gyártja: Bergen Cookies, Lengyelország

Tömege: 145 g = 8 db keksz

100 g 445 kcal, 1 db: 80 kcal

MÉG TÖBB BERGEN KEKSZ KÉPEKBEN:





MÉG TÖBB BERGEN KEKSZ BEJEGYZÉS:

BROWNIE WITH NUT
CHOCOLATE CHIP COOKIES: CSOKIDARABOS AMERIKAI STÍLUSÚ KEKSZ