Keresés ebben a blogban

2015. július 10., péntek

BOHLSENER MUELHE: GLÜCKIES: GYÜMÖLCSÖS TÖNKÖLYBÚZÁS KEKSZ


Mai nasink nemcsak cuki, de alapanyag-használatát tekintve egészséges is. Emiatt pedig jóval drágább, mint egy átlagos keksz. Most már csak abban reménykedhetünk, hogy legalább finom.



A csomagolásnak határozottan jót tesznek a színes, nagyméretű betűk, melyek a figurákkal együtt vidám hangulatot árasztanak.



Kibontva ennyi sok (46 db) keksszel találkozunk. A zacskón feltüntetett minták mellett még pénzérme és patkó is szerepel a kínálatban. Szinte valamennyi teljesen épen maradt és szépen felismerhető. Jól mutatnak csoporképként, nemde?


Illata eléggé jelentéktelen, viszont az íze annál zseniálisabb. Érződik benne a méz, meg van benne valami gyümölcsös, ami a leírás szerint alma és banánpehely. Inkább az előbbi, mint az utóbbi, de nagyon kellemes. Meglepő módon, amit én csináltam eddig teljes kiőrlésű rozs, meg búza, meg tönkölybúzalisztből annak elég fura, kicsit kesernyés mellékíze volt, ennek viszont nincs. Állaga leginkább a linzerre hasonlít. Nem annyira omlós, de nem is ropogós, mint pl. a háztartásikeksz.

Általában, amit eddig ettem "egészséges, reform" nasi címszó alatt, az nem feltétlenül volt finom. Ez viszont nagyon is az! Aki teheti, ezt mindenképpen kóstolja meg!


Termék megnevezése: Bio gyümölcsös tönkölybúza-sütemény mézzel ízesítve tojás és tej nélkül

Összetétel: teljes kiőrlésű tönkölyliszt 41%, teljes zabpehely, pálmazsír, rizsszirup, gyümölcs 13%: almapor, almalékivonat, banánpehely, méz 7%, rizsliszt, tengeri só, borkősütőpr, sav, kukoricakeményítő, na-hidrogén-karbonát

Tömege: 150 g, kb. 46 db keksz

100 g 479 kcal

Gyártja: Bolsener Muehle, Németország, http://www.bohlsener-muehle.de/